Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець: Основи безпеки та правильної поведінки під час надзвичайних подій

04 Грудня 2023 • 15:29

Кіл-сть переглядів: 332

Сьогодні, 04 грудня, у Житомирській  політехніці відбулася презентація новоствореного мобільного застосунку з питань безпеки.

У заходах взяли участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, директор Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чикригін, начальник Головного управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук та директор Житомирського обласного благодійного фонду «Рятувальник Житомирщини» Сергій Пугач.

 

Учасникам заходу презентовано новостворену комп’ютерну гру «Агент 112», метою якої є ознайомлення підростаючого покоління з правилами поведінки в різноманітних надзвичайних ситуаціях, розвиток критичного мислення в безпекових ситуаціях. Головним персонажем у грі є хлопчик/дівчинка, який має виконати певний перелік дій при виникненні небезпечної ситуації.

 

Командою студентів Житомирської політехніки спільно з командою представників від ДСНС вже розроблено 1-й рівень гри на тему «Пожежна безпека», в подальшому планується масштабування гри та створення ще декількох рівнів.

“Надзвичайно приємно бачити розвиток та сучасне вивчення таких важливих основ. Впевнений, що такі ініціативи допоможуть не лише дітям, а й батькам краще реагувати на певні небезпечні ситуації”, — сказав Юрій Денисовець

Також, під час зустрічі було підписано два меморандуми про співпрацю:

1. Двосторонній меморандум між Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та Державним університетом “Житомирська політехніка”.

 

Що передбачає партнерство, спрямоване на вдосконалення системи навчання дітей основам безпечної життєдіяльності, їх професійне спрямування, формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності.

 

Також формування вмінь та навичок поведінки у разі виникнення надзвичайних подій та ситуацій, свідомого й відповідального ставлення до питань само- та взаємодопомоги, популяризацію пожежно-рятувальної справи задля створення безпечного майбутнього.

2. Тристоронній меморандум між Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Державним університетом “Житомирська політехніка” та Житомирським обласним благодійним фондом «Рятувальник Житомирщини».

 

Версія для друку