Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець провів друге засідання робочої групи з питань деколонізації топонімії

19 Липня 2024 • 15:39

Кіл-сть переглядів: 95

Сьогодні, 19 липня, у Житомирській обласній військовій адміністрації під головуванням заступника начальника Юрія Денисовця відбулося друге засідання робочої групи з питань деколонізації топонімії.

 

Учасники засідання ознайомилися з переліком об’єктів топонімії, які підлягають перейменуванню згідно з Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

 

Юрій Денисовець наголосив на важливості присвоєння географічним об’єктам нових назв, які будуть сприяти розвитку українських цінностей.

«Кожному українцю на сьогодні доволі очевидно, хто для нас є державою-окупантом. Саме тому ми маємо максимально позбутися будь-яких назв, що пропагують або символізують культуру агресора. Збереження українських цінностей, культури та формування патріотичної свідомості наших дітей є надзвичайно важливими завданнями», — підкреслив Юрій Денисовець.

Процес деколонізації топонімії передбачає ретельний аналіз та підбір нових назв, які відповідатимуть сучасним українським реаліям та відображатимуть національну ідентичність. Це є важливим кроком у боротьбі за збереження культурної спадщини й зміцнення національної свідомості.

 

 

Версія для друку