Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець провів онлайн нараду з громадами Житомирщини щодо реалізації проєкту “Служба освітньої безпеки”

15 Березня 2024 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 223

Сьогодні, 15 березня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця відбулася онлайн нарада з головами міських, селищних, сільських рад та керівниками місцевих органів управління освітою щодо реалізації проєкту “Служба освітньої безпеки”.

 

Нагадаємо, що на території Житомирської області реалізується даний проєкт у 20 закладах загальної середньої освіти, що розташовані у зоні прикордонній з республікою білорусь.

 

У нараді взяли участь директор Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, представники Управління поліція охорони та відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області.

 

Учасники обговорили ряд важливих питань щодо проєкту “Служба освітньої безпеки” у закладах загальної середньої освіти області, зокрема про: хід реалізації та результати, умови, переваги та порядок фінансування, подальшу реалізацію та впровадження.

 

У межах реалізації проєкту визначених поліцейських буде закріплено за конкретними закладами середньої загальної освіти, які були спільно відібрані з Департаментом освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації, з врахуванням пропозицій територіальних громад області.

 

За діяльністю поліцейських, які залучені до публічної безпеки і порядку в закладах освіти буде здійснюватися систематичний контроль  моніторинговою групою.

 

На теперішній час 27 працівників поліції, з яких (8- представники Управління поліції охорони та 19 – ГУНП) пройшли стажування в закладах загальної середньої освіти та розпочали виконання покладених обов’язків щодо забезпечення безпеки в закладах освіти.

 

В ході наради також було наголошено на важливості постійного обміну досвідом та комунікації з впровадження проєкту “Служба освітньої безпеки”.

 

Нагадаємо, що офіцер СОБ є фахівцем з питань безпеки в освітньому закладі, який запобігатиме та припинятиме проникненню сторонніх осіб та пронесення заборонених предметів, які можуть нести загрозу життю та здоров’ю учасникам освітнього процесу

 

Версія для друку