Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець провів засідання з питань використання субвенцій на модернізацію освітнього процесу

21 Грудня 2021 • 17:38

Кіл-сть переглядів: 369

Сьогодні, 21 грудня, у Житомирській ОДА відбулося засідання щодо стану використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році.

 

У засіданні взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Денисовець, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, голови міських, селищних, сільських рад та районних державних адміністрацій, а також керівники місцевих органів управління освітою.

 

На розгляд було винесено питання щодо стану використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році «Спроможна школа для кращих результатів».

 

На засіданні було наголошено, що для реалізації проєктів, пов’язаних із формуванням нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища, проведенням реконструкції та капітального ремонту будівель (їх частин), споруд закладів загальної середньої освіти згідно з розпорядження Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 1047-р на 2021 рік по 23 територіальним громадам (28 об’єктів) виділено державної субвенції на загальну суму 40,0 млн грн (співфінансування – 10,6 млн грн).

 

Виділені кошти державної субвенції використані в сумі 11 972,179 тис. грн або на 29,9% (співфінансування – 3 436,3 тис. грн).

 

Станом на сьогодні кошти взагалі не використовували місцеві бюджети наступних територіальних громад:

 

Радомишльська міська територіальна громада;

 

Городницька селищна територіальна громада;

 

Баранівська міська територіальна громада;

 

Чоповицька селищна територіальна громада;

 

Вишевицька сільська територіальна громада.

 

Основною з причин невикористання коштів є проведення робіт після укладання  договору (оплата після надання актів виконаних робіт). Крім того, в деяких територіальних громадах ще триває процедура закупівель.

 

Нагадаємо, що в рамках реалізації Урядової програми “Ноутбук кожному вчителю”  Юрій Денисовець вручив освітянам Овруцької громади сертифікати на комп’ютери.  

 

Версія для друку