Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець вручив грошову винагороду учаснику Паралімпійських ігор – 2024 Євгенію Корінцю. ВІДЕО

19 Серпня 2024 • 16:56

Кіл-сть переглядів: 62

Сьогодні, 19 серпня, за дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка, його заступник Юрій Денисовець провів зустріч з учасником Паралімпійських ігор – 2024 Євгенієм Корінцем.

 

Присутніми також були Заслужений тренер України, тренер-викладач Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю і наставник спортсмена Анатолій Денисовець та начальник Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА Сергій Козловець.

 

Євгеній Корінець — колишній військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади. Під час бойових дій під Бахмутом отримав важке поранення та втратив ліву нижню кінцівку. Після цього проходив тривалий процес реабілітації.

 

У мирному житті чоловік професійно займався класичним волейболом та працював вчителем реабілітологом у інклюзивно-ресурсному центрі з дітками, які мають порушення опорно-рухового апарату.

 

З 2023 року почав займатися волейболом сидячи у Житомирській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі осіб з інвалідністю.

 

У квітні 2024 року у китайському місті Далі відбувся світовий кваліфікаційний турнір за право участі у Паралімпійських іграх – 2024. Збірна України з волейболу сидячи серед чоловіків виборола перемогу та отримала путівку на змагання.

 

З цієї нагоди заступник начальника ОВА Юрій Денисовець вручив сертифікати на отримання грошової винагороди у розмірі 10 000 гривень та висловив подяку Євгенію Корінцю та його тренеру Анатолію Денисовцю.

«Завдяки таким людям, як Ви, ми живемо, зустрічаємось, організовуємо та проводимо змагання. Тому велика подяка Вам, за прояв мужності, громадянську позицію та захист нашої держави. Також дякую за те, що попри усі складнощі, Ви продовжуєте досягати вершин у спортивному житті. Тож, бажаю успіхів на змаганнях», — сказав Юрій Денисовець.

Євгеній представлятиме Україну на Паралімпійськиї іграх – 2024, які відбуватимуться з 28 серпня по 08 вересня у Парижі (Франція).

 

 

Версія для друку