Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець взяв участь у  засіданні Координаційного штабу реалізації ветеранської політики та запровадження відповідної регіональної інфраструктури

18 Липня 2024 • 10:34

Кіл-сть переглядів: 86

Сьогодні, 18 липня, в онлайн-форматі відбулося установче засідання Координаційного штабу з реалізації ветеранської політики та запровадження відповідної регіональної інфраструктури під головуванням в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна. Від Житомирської ОВА до засідання долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець та начальник відділу з питань ветеранської політики Житомирської ОВА  Денис Соколовський.

 

Основна мета створення Координаційного штабу полягає в покращенні забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб і членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, а також членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України в регіонах.

«Сьогодні важливо працювати над посиленням ефективної роботи на місцях структурних підрозділів, поліпшити роботу підрозділів саме з питань ветеранської політики, що дасть можливість більш якісно, структурно та системно працювати на місцях» – зауважив Олександр Порхун.

На сьогодні в регіонах України вже створено структурні підрозділи з питань ветеранської політики (самостійні або в складі департаментів чи управлінь соціального захисту), основним завданням яких визначено виконання функцій з реалізації ветеранської політики. Це включає:

 

  • встановлення статусів ветерана війни та членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України;
  • видача посвідчень (продовження їхньої дії);
  • видача проїзних талонів;
  • Видача нагрудних знаків тощо.

 

На засіданні також обговорювали реалізацію проєктів у сфері ветеранської політики, зокрема реінтеграцію ветеранів, їх підтримку та супровід при переході від військової служби до цивільного життя, а також роботу реабілітаційних просторів.

 

 

Версія для друку