Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець: З початку війни Житомирщина підтримує всіх, кого війна позбавила даху над головою, роботи, друзів, звичного життя

30 Березня 2023 • 17:16

Кіл-сть переглядів: 188

Сьогодні, 30 березня, на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради відбулося відкриття освітнього хабу «Дружній простір» для дітей та молоді, що постраждали внаслідок війни. Участь у відкритті взяв заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, представники навчального закладу, профільних структурних підрозділів Житомирської облвійськадміністрації, внутрішньо переміщені особи, громадськість та ЗМІ.

 

У освітньому хабі особлива увага буде приділятися психологічній підтримці, професійній орієнтації дітей та юнацтва. Тут створені ігрові зони для дошкільнят, діти старшого віку зможуть спробувати себе у веб- моделюванні, конструюванні та робототехніці, у ролях кондитера, аніматора, веб-дизайнера тощо.

 

Також передбачена локація для людей поважного віку, де вони можуть навчатися цифровим навичкам: записатися до лікаря, користуватися додатками Дія та Е-Health.

«Дякую усім, хто долучився до створення «Дружнього простору», нашим друзям та міжнародним партнерам, колективу Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради та всім хто, щодня продовжує тримати освітянський стрій. Продовжуємо підтримувати одне одного! Разом до Перемоги!», — зазначив Юрій Денисовець.

Довідково. Житомирський професійний ліцей – є найбільшим опорним закладом для надання допомоги переселенцям. За час війни у закладі отримали допомогу 5,5 тис внутрішньо переміщених осіб, у тому числі діти та люди похилого віку. Для багатьох ліцей став другою домівкою.

 

Проєкт «Дружній простір» реалізується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» у межах проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб/EU4Skills», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

 

Нагадаємо, що Юрій Денисовець долучився до ІХ Всеукраїнського форуму взаємодії та розвитку.

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку