Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Оханський: Вакцинація проти COVID-19 – це єдиний спосіб захистити від коронавірусу всіх учасників освітнього процесу

23 Вересня 2021 • 15:00

Кіл-сть переглядів: 256

Сьогодні, 23 вересня, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Юрій Оханський провів робочу онлайн-нараду з головами територіальних громад, керівниками освітніх закладів та профільних структурних підрозділів щодо стану вакцинації освітян від коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Юрій Оханський акцентував увагу на результатах аналізу епідемічної ситуації в Житомирській області та на ризиках поширення нового мутованого штаму «Delta» коронавірусу.

 

Заступник голови ОДА звернувся до керівників закладів освіти Житомирської області щодо активізації роботи з питань вакцинації персоналу проти COVID-19 та закликав до посилення взаємодії з територіальними громадами для ефективного вирішення даного питання.

 

Він зазначив, що відповідно до статті 5 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відповідальність за здоров’я громадян та проведення необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів покладено на органи місцевого самоврядування. Тому Юрій Оханський закликав керівництво громад активізувати комунікацію з їх жителями щодо важливості вакцинації проти COVID-19 та формування «колективного» імунітету.

 

За інформацією Департаменту освіти і науки ОДА, на сьогодні низька динаміка щодо вакцинації освітян спостерігається у Вільшанській, Вишевицькій та Березівській громадах Житомирського району, де відсоток вакцинованих вчителів складає близько 54%, а також у Піщівській громаді Новоград-Волинського району – 35,2%.

 

Найнижчі темпи вакцинації працівників закладів освіти у Коростенському районі: поріг у 80% подолали лише три громади – Гладковицька, Лугинська та Чоповицька.

 

Найкраща ситуація у Бердичівському районі, де відсоток вакцинованих вчителів становить більше 80% в усіх громадах, окрім Ружинської та Краснопільської.

 

Підсумовуючи нараду, Юрій Оханський зазначив, що на сьогодні іншого дієвого способу захистити себе від коронавірусної хвороби COVID-19, окрім вакцинації, немає.

«Саме тому необхідно скоординувати спільні зусилля керівників закладів освіти, медиків та влади, аби вчителі зрозуміли, що вакцинація проти COVID-19 – це єдиний спосіб захистити від коронавірусу всіх учасників освітнього процесу та не переходити на дистанційну форму навчання», – наголосив заступник голови ОДА.

 

Нагадаємо, що Сергій Шкарлет роз’яснив, як працюватимуть заклади освіти при “жовтому” рівні епіднебезпеки поширення COVID-19.

 

 

Версія для друку