Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З 30 жовтня на Житомирщині діятиме «червоний» рівень епіднебезпеки, — ОДА

29 Жовтня 2021 • 15:37

Кіл-сть переглядів: 1 086

Відповідно до протокольного рішення від 27 жовтня 2021 року № 20 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 30 жовтня Житомирська область увійде до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.

 

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами) та рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.10.2021 № 41 з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлюється на території Житомирської області, у якій діятимуть відповідні карантинні обмеження.

 

Обласна комісія також вирішила вжити заходів щодо розгортання додаткових ліжко-місць в закладах охорони здоров’я області, визначених для госпіталізації пацієнтів із COVID-19, а також збільшити кількість необхідних тестувань методом полімерної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу.

 

Ще одним важливим питанням засідання обласної комісії ТЕБ та НС стало забезпечення медичних закладів області киснем. Так, Департаменту агропромислового розвитку та економічної діяльності Житомирської облдержадміністрації, органам місцевого самоврядування, керівникам лікувальних закладів області доручено організувати безперебійне постачання кисню до лікувальних закладів області, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на коронавірусну хворобу.

 

Також було вирішено на період дії обмежень «червоної» зони тимчасово призупинити у Житомирській ОДА особистий прийом громадян.

 

Крім того, працівниками Національної поліції України в області буде посилено контроль із дотримання карантинних заходів на Житомирщині.

Версія для друку