Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З нагоди 30-річчя Незалежності України Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолять літургію в Святій Софії в Києві

19 Серпня 2021 • 12:57

Кіл-сть переглядів: 135

В неділю, 22 серпня, на території собору Святої Софії в м. Києві під відкритим небом відбудеться урочиста Божественна літургія, яку очолять два Предстоятелі — Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

 

Візит Вселенського Патріарха Варфоломія до Києва, що запланований на серпень 2021 року є першим візитом до України після отримання Православною Церквою України статусу автокефальної церкви.

 

Богослужіння розпочнеться о 9:00.

 

Також напередодні Божественної літургії, 21 серпня, о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва (Доксологія) Вселенського Патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

 

Довідково. Патріарх Варфоломій є однією з найвідоміших постатей сучасності, послідовним прибічником примирення між представниками християнських церков та різних релігій, прибічником свободи віросповідання, прав та гідності людини, турботи про збереження довкілля. Патріарх знову й знову засвідчував свою прихильність до діалогу як шляху до єдності всіх людей на Землі.

 

Патріарший і Синодальний Томос надання автокефального церковного устрою Православній Церкві в Україні, отриманий у 2019 році, відкрив можливість для українського Православ’я безпосередньо звертатись до світу та мати свій голос у міжцерковному діалозі так само, як Українська держава має голос у міждержавних відносинах. Саме на підтримку права звертатись до світу не через посередників і права на власну суб’єктність спрямований візит до України Вселенського Патріарха Варфоломія.

Версія для друку