Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З перерахунком вартості послуг на опалення населення заощадить 25%

15 Січня 2016 • 14:56

Кіл-сть переглядів: 677

Сьогодні, 15 січня, відбулася селекторна нарада щодо забезпечення сталого проходження опалювального сезону під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка та його заступника Едуарда Кругляка.

 

У нараді взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Машковський, міський голова Сергій Сухомлин, голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз, яка перебувала на Житомирщині з робочим візитом.

 

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що з прийняттям постанови про перерахунок вартості послуг опалення в залежності від температури повітря споживачі зможуть заощадити близько 25% коштів.

 

«Населення буде платити за те, що реально спожито, а не за те, що нараховане тепловиками, і зможе зекономити. Для цього розроблена конкретна зрозуміла методика, яку вже отримали всі комунальні служби», – підкреслив він.

 

Урядовець акцентував, що голови державних адміністрацій особисто відповідають за стан проходження опалювального сезону на місцях і інформування координаційного центру про ситуацію з функціонуванням всіх систем опалення, водопостачання та водовідведення на місцях.

 

«В 2015 році підприємства теплокомуненерго зекономили на споживанні газу 2 млрд метрів кубічних у порівнянні з минулим роком», – зазначив Геннадій Зубко.

 

Також урядовець наголосив: «У 2016 році ми повинні закрити питання встановлення газових будинкових лічильників, а також вийти на 75-78% встановлення будинкових лічильників тепла. Ми також маємо пояснити населенню необхідність економії газу і, за можливості, заміну його іншими видами палива та енергії. Люди повинні розуміти, що зараз важливо бути ощадливими у споживанні тепла і гарячої води та не спалювати дорогоцінні енергоресурси у повітря».

Версія для друку