Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З початку 2022 року у медзакладах області проліковано більше 3000 пацієнтів із діагнозом інсульт, – брифінг у Житомирській ОВА. ВІДЕО

02 Листопада 2022 • 14:00

Кіл-сть переглядів: 243

Сьогодні, 02 листопада, у Житомирській обласній військовій адміністрації відбувся онлайн-брифінг про надання на Житомирщині меддопомоги пацієнтам з діагнозом інсульт.

 

Брифінг проведено в рамках тижня боротьби з інсультом та ініціативи МОЗ «Здоровіші разом». Тема 2022 року – «Хвилини можуть врятувати життя» –  спрямована на підвищення обізнаності про ознаки інсульту та переваги своєчасного доступу до екстреної медичної допомоги, щоб запобігти найгіршим наслідкам інсульту.

 

Олена Леськів, завідувачка неврологічного відділення з блоком інтенсивної терапії для надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, розповіла про фактори ризику, критерії проведення терапій та короткий тест на своєчасне виявлення інсульту.

 

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

 

За оперативними даними закладів охорони здоров’я області, за 9 місяців 2022 року в медичних закладах Житомирщини було проліковано 3081 пацієнт із діагнозом інсульт, що на 166 пацієнтів більше, ніж за аналогічний період минулого року, у тому числі з внутрішньочерепним крововиливом – 398, інфарктом головного мозку – 2619, інсультом, неуточненим як крововилив або інфаркт мозку –  64. Лікарняна летальність при інсульті за 9 місяців 2022 року по області становила 19,83% (за аналогічний період минулого року – 17,02%).

 

Програма медичних гарантій продовжує працювати і під час війни – пацієнти можуть отримувати безоплатно медичну допомогу, за яку лікувальним закладам сплачує держава. Як повідомляє Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, договір із НЗСУ про надання допомоги при гострому мозковому інсульті укладено з 11 лікувальними закладами Житомирської області: КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради; КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради; КП «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради; КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради; КНП «Коростенська ЦМЛ» Коростенської міської ради; КНП «Коростенська ЦРЛ Ушомирської сільської ради»; КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради; КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» Новоград-Волинської міської ради; КНП «Чуднівська лікарня» Чуднівської міської ради; КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім.Д.І.Потєхіна» Коростишівської міської ради; КНП «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради.

 

Міфи про інсульт читайте ТУТ.

 

 

Версія для друку