Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З початку лютого на Житомирщину прибув 371 вимушений переселенець

12 Лютого 2015 • 15:51

Кіл-сть переглядів: 569

Під час наради за участю голів райдержадміністрацій та правоохоронних органів, що відбулася 12 лютого під головуванням керівника області Сергія Машковського, обговорювалося питання щодо організації роботи з вимушеними переселенцями у містах і районах Житомирщини.

 

Як зазначила директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна, станом на 11 лютого на Житомирщину прибуло 6759 внутрішньо переміщених осіб. З них з 1 лютого в область приїхала 371 людина. За січень 2015 року внутрішньо переміщеним особам з державного бюджету виплачено допомогу на суму 4,2 млн. грн., а за весь період – близько 12 млн. грн.

 

За даними, отриманими з районів, в області нараховується 97 об’єктів, в яких можна розмістити 828 потенційних переселенців. В основному на Житомирщину прибувають матері з дітьми, а тому потрібно подбати про необхідні побутові умови, забезпечення ліжками, матрасами тощо, адже люди приїжджають практично без майна.

 

Галина Корінна зазначила, що робота з переселенцями добре налагоджена у Баранівському, Андрушівському, Ружинському районах. Більше мають попрацювати над питанням резервного житла у Бердичівському, Черняхівському, Народицькому, Лугинському, Червоноармійському і Малинському районах.

 

За інформацією заступника начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олега Держанівського, працівники служби зустрічають переселенців на вокзалах. Він відмітив також, що з районів навіть прибуває транспорт для перевезення людей до місця тимчасового поселення.

 

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив на важливості організації роботи з переселенцями, кількість яких збільшується в зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації і подіями на сході. «Перш ніж ухвалити рішення щодо прийняття чи неприйняття у район переселенців, поставте себе на їхнє місце, зрозумійте, наскільки важко цим людям. Ми маємо виявити людяність до тих, хто приїжджає до нас, і створити для них необхідні умови», – підкреслив керівник області.

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку