Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З початку року більше 325 тисяч гривень матеріальної допомоги отримали сім’ї учасників АТО на Житомирщині

03 Жовтня 2017 • 12:58

Кіл-сть переглядів: 277

1З обласного бюджету з початку року члени сімей військовослужбовців – учасників АТО отримали матеріальну допомогу на загальну суму 325,5 тис. грн.

 

Про це повідомив заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Павлюк під час колегії департаменту, що відбулася сьогодні, 3 жовтня, за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

 

«Основними питаннями, які порушують учасники антитерористичної операції та їх родини, залишаються – надання матеріальної, психологічної та медичної реабілітації, забезпечення земельними ділянками та працевлаштування. З обласного бюджету вже використано 1,9 млн грн на забезпечення проведення лікування та медичної реабілітації учасників АТО та родин загиблих військовослужбовців, 0,5 млн грн – на надання матеріальної допомоги для проведення лікування і проходження реабілітації за межами області і за кордоном важкопораненим учасникам АТО», – зазначив Василь Павлюк.

 

На сьогодні в області обліковується 290 загиблих (померлих) військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, 895 осіб, яких було поранено з початку проведення антитерористичної операції, майже 7,0 тис. демобілізованих військовослужбовців та 7 військовослужбовців, які зниклих безвісти.

 

122 учасника АТО пройшли професійне навчання, у тому числі: на курсах з вивчення іноземних мов – 24 учасники АТО, на курсах водіїв автотранспортних засобів – 98 учасників АТО.

 

Ярослав Лагута наголосив на необхідності підтримувати в актуальному стані інформацію в «соціальних паспортах» родин учасників антитерористичної операції та ширше залучати бійців до професійної адаптації та санаторно-курортного лікування. 

Версія для друку