Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

За комплексну термомодернізацію можна буде отримати до 50% відшкодування

04 Лютого 2016 • 15:16

Кіл-сть переглядів: 597

Мінрегіоном готуються зміни до плану проведення заходів з термомодернізації, які дозволять покращити умови компенсації «теплих» кредитів та ефективніше використовувати кошти. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на брифінгу в четвер.

 

«За умови проведення комплексної  термомодернізації будівлі – встановлення індивідуального теплового пункту, утеплення стін, заміни вікон, ремонту даху – ми будемо пропонувати до 50% компенсації «теплого» кредиту», – пояснив Геннадій Зубко.

 

Урядовець наголосив, що Мінрегіоном  спільно з Урядом Німеччини розроблена концепція створення Фонду енергоефективності, який наповнюватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, донорів. За його словами, у цю модель включено можливість спрямовувати зекономлені від субсидій кошти в результаті проведення енергоефективних заходів. «Модель пропрацьовано разом з ЄС, і ми сподіваємось залучити кошти міжнародних донорів», – сказав він.

 

«Наше завдання на цей рік – сформувати методичний посібник з проведення утеплення будинків. Ми запропонуємо також типові проекти утеплення для серійних багатоповерхівок. Але для цього потрібно прийняти Закон «Про енергоефективність будівель», розроблений згідно з Директивою Європейського Парламенту та Ради ЄС 2010/31/ЄС», – розповів Геннадій Зубко.

Версія для друку