Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

За минулу добу в області зареєстровано 28 випадків загоряння сухої трави

20 Вересня 2016 • 11:04

Кіл-сть переглядів: 476

Незважаючи на застереження, громадяни продовжують провокувати пожежі в екосистемах. Минулої доби на території області зареєстровано 28 випадків загоряння сухої трави на площі 47,52 га. Горіла трава у містах Житомирі, Коростені, смт Лугини, Ємільчине, в Андрушівському, Брусилівському, Ємільчинському, Житомирському, Малинському, Коростенському, Коростишівському, Олевському, Овруцькому, Попільнянському, Пулинському, Хорошівському та Черняхівському районах. 

Виникло також загоряння торфу в селах Білокоровичі та Пастухівка Олевського району. Окрім цього, горіло сміття на відкритій території у містах Житомирі, Бердичеві, в смт Хорошів та у селі Омильне Романівського району. 

 

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах. Крім того, після завершення зернозбиральної кампанії аграрії випалюють пожнивні залишки, що категорично заборонено, адже такі дії можуть стати причиною масштабних пожеж.

 

Управління цивільного захисту та населення Житомирської облдержадміністрації закликає не палити суху траву.

Версія для друку