Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

За минулий тиждень учасниками Урядової програми з енергоефективності стали ще 17 ОСББ

12 Жовтня 2016 • 07:11

Кіл-сть переглядів: 573

1Попит на Урядову програму з енергоефективності з боку ОСББ залишається стабільно високим і за цей тиждень ними залучено 4,7 млн грн. на утеплення багатоповерхівок. За умовами програми з держбюджету їм належить відшкодування від 40% до 70% суми залучених кредитних коштів.

 

«Статистика свідчить про те, що з початку другої половини 2016 року попит на програму з боку ОСББ набрав активних обертів. Щотижня до програми долучається вже не 5-6 ОСББ, як на початку року, а більше 10-15. Це вчергове доводить, що власники квартир у багатоповерхівках усвідомлюють необхідність проведення робіт з утеплення та належної підготовки до зими. Держава, у свою чергу, надає їм на це значну безповоротну фінансову допомогу – від 40% і до 70%», – прокоментував Голова Держенергоефективності дані щотижневого моніторингу дії програми.

 

За статистичними даними, програмою цікавляться ОСББ абсолютно з різних куточків країни. Так, до трійки лідерів за кількістю оформлених ОСББ «теплих» кредитів входять Дніпропетровська, Львівська та Запорізька області.

 

Варто зауважити чималу потребу населення в Урядовій допомозі на утеплення житла. Видачу фізичним особам «теплих» кредитів було відновлено 6 жовтня цього року. І вже за три дні населенням оформлено кредитів на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання на суму 1,3 млн грн.

 

Нагадаємо, що українці мають нагоду скористатися не лише Урядовою допомогою, а й місцевою. В країні прийнято 200 місцевих програм з відшкодування частини відсотків та суми «теплого» кредиту. Дізнатися, чи працює подібна програма у Вашому місті, районі чи області, можна за допомогою Інтерактивною карти на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.

 

2

Версія для друку