Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

За сприяння Житомирської ОВА  члени родин загиблих захисників і захисниць взяли участь в   освяченні Наріжного Каменю для  меморіалу «Пам’ять жива»  

26 Липня 2024 • 12:04

Кіл-сть переглядів: 172

Днями 125 членів родин загиблих захисників і захисниць з Житомирщини взяли участь в освяченні предстоятелем Православної церкви України – Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм Наріжного Каменю. На якому буде збудовано Всеукраїнський меморіал на честь воїнів-героїв, які віддали своє життя у російсько-українській війні «Пам’ять жива».

 

Ця подія мала особливе значення для родин загиблих, адже щоразу вони привозять до храму-пантеону плити з новими іменами Героїв з Житомирщини. Сьогодні до храму вже передано 45 плит, на яких викарбувано понад тисячу імен захисників і захисниць, які впродовж 2014-2022 років віддали своє життя, захищаючи Батьківщину.

 

Особливо зворушливим моментом стало вручення матерів дарунка для храму-пантеону. Вони передали отцю Андрію Любуню, настоятелю храму, ікону Покрови Пресвятої Богородиці. Цей дарунок символізує материнську молитву і захист Богородиці для всіх, хто бореться за свободу України.

 

Завершилася ця подія спільною молитвою за упокій душ загиблих воїнів та благословенням усіх присутніх.

 

Версія для друку