Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Захист від п’яти небезпечних хвороб: Житомирщина отримала 3300 доз комбінованої вакцини ПЕНТА-Hib

28 Серпня 2024 • 16:12

Кіл-сть переглядів: 157

Житомирська область отримала 3300 доз вакцини ПЕНТА-Hib, яка захищає дітей від п’яти небезпечних захворювань. Вакцину було доставлено Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine) за підтримки Уряду Японії.

 

Ця комбінована вакцина забезпечує профілактику дифтерії, правця, кашлюка, гепатиту В та гемофільної інфекції типу b (ХІБ), що є особливо важливим для дітей першого року життя. Вакцина містить цільноклітинний кашлюковий компонент, який гарантує ефективний імунний захист.

 

Наразі на складі Обласного центру контролю та профілактики хвороб (ОЦКПХ) знаходиться 1370 доз цієї вакцини, а середньомісячне використання становить близько 959 доз. Незабаром очікується додаткова поставка 5150 доз, що дозволить забезпечити стабільний запас вакцини в області.

 

Загалом, для українців було передано 60 тисяч доз вакцини ПЕНТА-Hib. Міністерство охорони здоров’я України зазначає, що за перші сім місяців 2024 року в країні зареєстровано 5602 випадки кашлюка — це у 27 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, був зафіксований один випадок дифтерії та вісім випадків правця.

 

Ці захворювання можуть бути смертельно небезпечними, особливо для дітей, тому вакцинація проти них є важливою частиною Національного календаря щеплень. Щеплення доступні безоплатно у державних медичних закладах або в приватних клініках, які уклали угоду з Національною службою здоров’я.

 

Не нехтуйте безпекою своїх дітей та зробіть необхідні щеплення вчасно. Вакцинація — це найкращий спосіб захистити здоров’я вашої дитини від небезпечних інфекцій.

Версія для друку