Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Запрацював новий сервіс автоматичного призначення пенсій

02 Липня 2020 • 13:30

Кіл-сть переглядів: 201

Пенсійний фонд України запровадив нову е-послугу – автоматичне призначення пенсії.

 

Відтепер пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку.  Додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду не потрібно.

.

А для користувачів, які ще не є пенсіонерами, сервіс дозволяє надати усю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно.

.

Як це працює? 

.

Користувачу, який не є пенсіонером, потрібно авторизуватися на порталі Фонду за допомогою КЕП. Після цього потрібно заповнити анкету. Додати скановані копії документів. Підписати заяву КЕП та надіслати її до органу ПФУ.

.

Документи, що підтверджують трудову діяльність (трудову книжку, документи про навчання, військову службу тощо), можна подати завчасно. Трудову книжку може подати як роботодавець, так і сам користувач. До речі, Пенсійний фонд України розпочав роботу щодо запровадження електронної трудової книжки.

.

Після опрацювання заяви на автоматичне отримання пенсії користувач отримає повідомлення про автоматичне призначення пенсії, дату та розмір виплат.

.

Незабаром послуга буде доступна також користувачам, які не мають КЕП. Вони зможуть авторизуватись через BankID або Інтегровану систему електронної ідентифікації (id.gov.ua).

.

Від початку роботи сервісу заяви подали вже 813 майбутніх пенсіонерів.

Версія для друку