Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Запрошуємо громадськість долучитись до проекту Плану реалізації Стратегії

19 Грудня 2016 • 13:08

Кіл-сть переглядів: 579

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації запрошує усіх зацікавлених представників громадськості надати пропозицій до проекту Плану заходів щодо реалізації у 2017 році в Житомирській області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

 

Пропозиції до проекту плану заходів (із зазначенням заходу, терміну проведення та відповідальних за виконання) просимо надсилати до 23 грудня 2016 року на електронну адресу управління: obl_info@ukr.net. Довідки за телефоном: 47-50-19.

 

Указом Президента України від 26 лютого 2016 року № 68 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні» затверджена Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки. На виконання пункту 3 статті 6 Указу Президента України від 26 лютого 2016 року № 68 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні» обласній державній адміністрації доручено забезпечити розроблення, громадське обговорення та затвердження річного Плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

 

Метою Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки (далі – Стратегія) є створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії громадськості з органами державної влади, органами місцевого самоврядування на засадах партнерства, забезпечення додаткових можливостей для реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина, задоволення суспільних інтересів з використанням різноманітних форм демократії участі, громадської ініціативи та самоорганізації.

 

Реалізацію Стратегії передбачається здійснювати за такими стратегічними напрямами:

• створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку організацій громадянського суспільства;

• забезпечення ефективних процедур участі громадськості під час формування та реалізації державної, регіональної політики, вирішення питань місцевого значення;

• стимулювання участі організацій громадянського суспільства в соціально-економічному розвитку України;

• створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці.

Версія для друку