Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зареєструвати бізнес в Україні тепер можна через інтернет

09 Квітня 2015 • 07:41

Кіл-сть переглядів: 828

В Україні представили систему надання електронних он-лайн сервісів, які дадуть змогу підприємцям зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку, витяг або виписку не виходячи з дому. Про це йшлося на засіданні Уряду 8 квітня.

 

Електронні сервіси Міністерства юстиції України та відкритого Єдиного державного реєстру підприємств та організацій не вимагають жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів для отримання довідки. Достатньо лише оплатити послугу власною банківською карткою на відповідному сайті. Отримати всі необхідні документи відтепер можна за кілька хвилин.

 

«Ми даємо можливість створити запит на отримання документа за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку. Шукати можна за назвою компанії, за її засновниками, за директорами. Так само в режимі онлайн громадянин може отримати історичну довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися в компанії з моменту її створення», – наголосив Міністр юстиції України Павло Петренко.

 

Як повідомляють в Міністерстві юстиції, вартість отримання документа становитиме 45,68 грн. Окрім цього, ще 3 грн. у вигляді комісії сплачується до Ощадбанку. Загальна сума за проведення операції – 48,68 грн, що становить 75% від вартості паперового аналогу.

 

Запропоновані нововведення дадуть змогу зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку, витяг або виписку на оновленому сайті Міністерства юстиції України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку