Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Засідання Міжвідомчої робочої групи з питань мобілізації у Житомирській ОВА

20 Червня 2024 • 16:46

Кіл-сть переглядів: 449

У Житомирській обласній військовій адміністрації у змішаному форматі відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. У заході взяли участь перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, керівники РВА та члени Міжвідомчої робочої групи.

 

Міжвідомча робоча група є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України, створеним для забезпечення координації дій органів виконавчої влади, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління зазначених органів, а також суб’єктів господарювання державного сектору економіки.

 

Під час засідання розглянули питання щодо сприяння координації мобілізаційних дій з боку органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, підприємств, установ та організацій, функції управління якими здійснює Кабінет Міністрів України.

 

Начальник мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Іванюк наголосив, що органи місцевого самоврядування – міські та селищні ради зобов’язані брати участь у мобілізаційних заходах.

«Якщо раніше питання до органів місцевого самоврядування було прописано в законі приблизно так: “мають право”, “можуть”, то зараз – зобов’язані», – зауважив Сергій Іванюк.

Наталія Остапченко зазначила щодо важливості мобілізації як комплексу заходів, спрямованих на забезпечення захисту країни.

«Захист нашої країни – це першочергова задача, але ми маємо знайти ті рішення, які дозволять підтримувати нашу економіку та усі соціально-суспільні сфери», – зазначила Наталія Остапченко.

Окрім цього, учасники обговорили питання організації взаємодії органів виконавчої влади з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки щодо оповіщення та призову на військову службу військовозобов’язаних громадян, які працюють в органах виконавчої влади, їх територіальних органах, на підприємствах, в установах та організаціях.

 

Робота Міжвідомчої робочої групи спрямована на підвищення ефективності координації між різними державними структурами та забезпечення успішної мобілізації в регіоні.

 

 

Версія для друку