Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Заступник Міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній з робочим візитом відвідав Житомирщину

10 Червня 2024 • 10:46

Кіл-сть переглядів: 175

09 червня Житомирщину з робочим візитом відвідав заступник Міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній.

 

До зустрічі долучилася директор Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович.

 

Зокрема заступник Міністра відвідав Головинське вище професійне училище нерудних технологій, оскільки цей заклад є одним з 4-х навчально-практичних центрів, які заплановано створити за рахунок державної субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів у 2024 році на Житомирщині.

 

Учасники зустрічі оглянули матеріально-технічну базу закладу, обговорили створення нового навчально-практичного центру «Сучасні транспортні технології», подальші перспективи функціонування училища.

 

Гарні умови навчання та проживання, гаряче харчування, нова техніка та обладнання, досвідчені майстри та викладачі – усе це приваблює студентів і дорослих, хто хоче здобути другу професію. Заклад активно розвивається та має багато планів, про які говорили з директором Вячеславом Максимчуком.

 

Зі свого боку Житомирська обласна військова адміністрація усіляко підтримує заклади професійної освіти, зокрема і Головинське училище. У минулому році було передано автобус, за кошти обласного бюджету капітально відремонтовано 2 укриття тощо.

 

Довідково. Трансформація закладів відбувається в межах проєкту #100майстерень. Уже наприкінці весни вони розпочнуть масштабні оновлення навчальних приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі.

 

У 2023 році в профтехучилищах Житомирської області навчалося майже 7  тисяч осіб.

Версія для друку