Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Затверджено Комплексну програму соціальної підтримки ВПО на 2024 рік у Житомирській області

18 Грудня 2023 • 16:31

Кіл-сть переглядів: 341

30 листопада згідно з розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації №585 затверджено Комплексну програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік.

 

У Житомирській області з початку бойових дій знайшли прихисток понад 119 тисяч вимушених переселенців. В області фактично проживає майже 63,0 тис. внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО). Із загальної кількості ВПО 17,6 тис. дітей, 3,0 тис. осіб з інвалідністю та 491 багатодітна родина.

 

Тому питання інтеграції ВПО та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення залишається одним із першочергових завдань, що потребують злагодженого та системного вирішення.

 

Метою Програми є здійснення заходів, спрямованих на забезпечення реалізації прав і задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, поліпшення умов проживання, створення фінансових, організаційно правових і технічних механізмів для забезпечення комфортного соціального клімату й досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя населення.

 

Крім того, Програма спрямована на:

 

розв’язання основних проблем ВПО, які перебувають на території Житомирської області;

 

забезпечення належних умов життєдіяльності, тимчасовим або соціальним житлом ВПО;

 

забезпечення соціальної, фізичної, медичної, психофізіологічної та матеріальної підтримки ВПО;

 

сприяння у працевлаштуванні; забезпечення права на освіту та медицину.

 

Досягнення мети Програми відповідає стратегічним цілям державної регіональної політики та пріоритетним завданням і напрямам економічного та соціального розвитку області.

Версія для друку