Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Затверджено перелік громад Житомирщини за рівнем ризику безпеки в системі освіти

11 Вересня 2024 • 12:51

Кіл-сть переглядів: 101

Міністерство освіти і науки України затвердило перелік територіальних громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти.

 

Цей перелік ґрунтується на основі Методики оцінювання ризиків, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2024 року № 866. Працювала Міжвідомча робоча група за участю фахівців МОН, Генштабу, ДСНС, Мінвідновлення, Мінстратегпрому та незалежних експертів та рекомендувала МОН використовувати її для формування політик.

 

Методику буде використовувати МОН для того, щоб розробляти освітні політики з урахуванням усіх безпекових ризиків. Також методика допоможе у виборі громад для будівництва укриттів та повернення шкіл до очного / змішаного навчання.

 

Наприклад, оцінюючи комплексну потребу в укриттях для закладів освіти у прифронтових і прикордонних громадах, команда МОН враховувала можливі рівні ризику безпеки для них. Тож тепер і держава, і партнери з розвитку зможуть ефективніше задовольняти потреби громад та шкіл в облаштуванні безпечних освітніх просторів.

 

Зокрема У Житомирській області Словечанська, Овруцька, Гладковицька та Народицька громади мають “Дуже високий” рівень ризику безпеки. Олевська, Білокоровицька, Лугинська, Горщиківська та Коростенська громади знаходяться у “Високому” рівні ризику. Також міста Житомир, Бердичів та 17 територіальних громад знаходяться у “Помірному” рівні. Решта громад знаходиться у “Задовільному” рівні безпеки.

 

Докладніше про кожен із рівнів ризику дізнавайтеся тут.

 

Таке зонування  допоможе враховувати безпекові ризики під час розроблення освітніх політик, вибору місць для укриттів та відновлення очного або змішаного навчання.

 

З переліком громад можна ознайомитися на спеціально створеному дашборді за покликанням.

Версія для друку