Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Завтра відбудеться Хода за Свободу до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

15 Жовтня 2021 • 17:02

Кіл-сть переглядів: 466

18 жовтня  –  Європейський День боротьби з торгівлею людьми. Саме цей День був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

 

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми  16 жовтня 2021 року у м. Житомирі відбудеться «Хода за Свободу» – це глобальний просвітницький захід, покликаний привернути увагу людей до проблеми торгівлі людьми, поширити інформацію про те, як можна себе захистити, що потрібно знати, аби не потрапити до небезпечної ситуації сучасного рабства.

 

Захід організовують Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації спільно з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, Управлінням соціального захисту населення Житомирської райдержадміністрації, Житомирським обласним центром соціальних служб, Житомирською міською громадською організацією «Авенір», громадською організацією «Житомирський інформаційно-консультативний центр».

 

Кожного року в Європейський день протидії торгівлі людьми у всьому світі  тисячі людей виходять на вулиці своїх міст, щоб зробити крок заради подолання рабства. В Україні ця акція буде проведена вже всьоме.

 

Минулого року було проведено більше ніж 500 акцій в понад 50 країнах світу, завдяки чому вдалося досягти інформацією понад 70 млн. людей. Цього року   продовжується хода, аби підняти рівень обізнаності, виступити на захист постраждалих в Україні та у всьому світі.

 

Якщо Ви бажаєте долучитися до акції, запрошуємо 16 жовтня  на вул. Михайлівську. Реєстрація розпочнеться об 11.00  (біля приміщення міської ради, під годинником). Бажано бути одягненими в темний одяг та мати чорну парасольку.

 

Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для  проституції, навіть з метою вилучення органів.

 

За неофіційними даними у світі близько 4 млн. осіб щороку переправляються через кордони держав для використання в підневільній праці.

 

ЗВЕРНУТИСЯ ПО ДОПОМОГУ МОЖНА НА «гарячу лінію» з питань міграції та протидії торгівлі людьми 527 або 0 800 505 501

Версія для друку