Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#Зелена_країна: лісівники Житомирщини активно долучаються до Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом»

08 Жовтня 2021 • 15:29

Кіл-сть переглядів: 351

Програма Президента України «Зелена країна» крокує Житомирщиною. У її межах в активній фазі проходить Всеукраїнська акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом». Про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

 

Однією з метою акції є залучення молоді та громадськості до висаджування лісів.

 

Так, учні Червоновольської школи, отримавши майстер-клас із садіння лісу від досвідчених лісоводів Червоновольського лісництва ДП «Городницький лісгосп», днями висаджували саджанці дерев на одній із ділянок.

 

Житомирські лісівники ДП «Житомирський лісгосп» долучилися до озеленення території Державний університет «Житомирська політехніка». Вони разом зі студентами висадили декілька сотень декоративних рослин.

 

У Піщаницькому лісництві ДП «Овруцьке лісове господарство» відновлювали ліс разом із місцевими жителями. Лісівники провели для них інструктаж, як правильно висаджувати сіянці.

 

А лісівники ДП “Коростишівське лісове господарство” разом із учнями Харитонівського шкільного лісництва висадили 16 000 штук сіянців сосни та дуба звичайного. Діти не лише садили дерева, а й дізналися багато цікавих фактів про ліс та його мешканців, які їм розповідали лісівники.

 

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк наголосив, що акція є ще й благодійною. Кожен може долучитися до заходів і допомогти онкохворим дітям через благодійний фонд «Таблеточки». Всі деталі – на сайті “Зелена країна”: https://zelenakraina.gov.ua.

 

Зробимо нашу країну зеленішою разом!

 

#ЗеленаКраїна #ЗеленаЖитомирщина #ліс #ЛісиЖитомирщини #ЛісівникиЖитомирщини

 

 

Версія для друку