Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЗеленаКраїна: Житомирська ОДА долучилася до всеукраїнської толоки – в лісгоспах області висаджено 1,5 мільйона дерев. ФОТОРЕПОРТАЖ

01 Листопада 2021 • 09:30

Кіл-сть переглядів: 343

Цими вихідними на Житомирщині в 125 лісництвах усіх лісових господарствах разом із лісівниками садили ліс представники органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, засобів масової інформації, студентська та учнівська молодь.

 

У Поташнянському лісництві Радомишльського держлісгоспу у садінні лісу взяли участь голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та його заступник Віктор Градівський, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, народні депутати України Олександр Матусевич та Тетяна Грищенко, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

«Запрошую кожного долучитися до садіння та створювати разом ліси у рамках програми Президента «Зелена країна». Програма передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки та збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Сьогоднішня толока проходить у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet», – сказав голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко наголосив, що цей захід є особливо актуальним для Житомирщини, яка постраждала від лісових пожеж.

«Півтора року тому нашу область спіткало «чорне лихо» – масштабні лісові пожежі. Час, що минув, ми не витрачали дарма. Кардинально було змінено підхід до запобігання лісовим пожежам. Держава та лісові господарства області інвестували в це понад 100 млн грн. І, що найважливіше, ми впевнено рухаємось у напрямку відновлення втрачених лісів», – зазначив Віталій Бунечко.

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк повідомив, що лісгоспи Житомирської області активно долучаються до всеукраїнського екологічного проєкту з відновлення лісів.

«Хочу запевнити усіх, що лісівники Житомирщини з честю виконують свій професійний обов’язок і тим самим забезпечують виконання програми Президента. Лише сьогодні в лісогосподарських підприємствах висаджено 1,5 мільйона дерев, а впродовж всієї осені – вже 9,5 мільйонів», – резюмував  Віктор Сахнюк.

Зокрема 30 жовтня разом із лісівниками дерева садили представники різних професій та різного віку – загалом майже 14 тисяч осіб.

 

Довідково. В рамках програми Президента «Зелена країна» з 01 жовтня по 30 листопада за ініціативи Держлісагентства України на Житомирщині триватиме акція «Створюємо ліси разом».

 

Діє спеціальний сайт https://zelenakraina.gov.ua/, де кожна людина зможе відстежити хід садіння лісу в кожному регіоні та в межах держави в цілому.

 

В Україні вже висадили 21 727 235 дерев, із них тільки в Житомирській області вже висадили 8 168 700.

 

«Greening of the Planet» – глобальна екоініціатива, до участі в якій долучилися вже 138 країн. Взяло участь3,5 млн людей, а висаджено 14,7 млн дерев.

 

 

Версія для друку