Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Журналістів запрошують до участі у тренінгах з безпеки

29 Жовтня 2015 • 14:03

Кіл-сть переглядів: 627

Міністерство оборони України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Інститутом масової інформації в рамках проекту «Розвиток в Україні журналістики з відповідальним підходом до висвітлення конфліктів/Supporting Conflict-Sensitive Journalism in Ukraine» планує провести серію з п’яти тренінгів для українських журналістів з безпеки під час роботи у «гарячих точках» та зонах конфлікту (Hostile Environment Awareness Training).

 

Тренінги відбудуться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (Львівська обл.) за наступним графіком:

 

– 11-15 листопада 2015 року;

– 16-20 листопада 2015 року;

– 21-25 листопада 2015 року;

– 26-30 листопада 2015 року;

– 01-05 грудня 2015 року.

 

Журналісти-практики (включно з фіксерами та фрілансерами), які бажають пройти навчання, мають подати заявку, заповнивши наступну форму: https://docs.google.com/forms/d/1k8bkDPcPTLfi5D0X7cQ06JH9ZLfdRtJMO0aIgH1pHl4/viewform.

 

Викладатимуть курс міжнародні тренери із багаторічним досвідом розробки та проведення відповідних навчальних програм для працівників індустрії мас-медіа та кіно. Серед іншого, учасникам тренінгу будуть викладатися наступні теми:

 

∙ Планування подорожі та оцінка ризиків. Проходження контрольно-пропускних пунктів. Підготовка до прямого включення з “гарячої точки”.

∙ Вогнепальна зброя. Як працювати журналісту в умовах обстрілу та під перехресним вогнем.

∙ Особиста безпека. Особисте спорядження.

∙ Безпека жінок. Сексуальне насильство.

∙ Медична допомога: поранення, кровотечі, травми. Опіки (в т.ч. хімічні), інші ушкодження шкіряного покрову. Відмороження. Черепно-мозкові травми, ушкодження грудної клітини, хребта та шийного відділу.  Щелепно-лицьові травми. Інше.

∙ Робота журналіста під час масових заворушень. Поводження у натовпі та взаємодія із агресивно налаштованими особами та групами.

∙ Мова тіла та невербальне спілкування.

∙ Викрадення, ув’язнення та полон.

∙ Посттравматичний стрес (PTSD).

∙ Комунікації та кібербезпека.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною, організатори також забезпечують витрати на проживання та харчування. Усі учасники отримають міжнародно визнані сертифікати та медичні аптечки, укомплектовані для роботи в умовах «гарячих точок».

 

Проект «Розвиток в Україні журналістики з відповідальним підходом до висвітлення конфліктів/Supporting Conflict-Sensitive Journalism in Ukraine» реалізовується Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно із Міністерством оборони України, ГО «Телекритика», НУО Інститут масової інформації та Комісією з журналістської етики. Він має на меті зміцнити та покращити навички журналістів, працівників засобів масової інформації щодо висвітлення конфліктів з урахуванням кращих світових практик дотримання професійних стандартів, забезпечуючи в той же час фізичну безпеку журналістів, які працюють у зоні бойових дій. Окремий компонент проекту сприятиме налагодженню діалогу між співробітниками ЗМІ та військовослужбовцями.

Версія для друку