Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Журналісти області долучилися до інфодня у рамках Програми «Білорусь-Україна»

08 Лютого 2016 • 14:13

Кіл-сть переглядів: 2 203

У Житомирі сьогодні, 8 лютого, у рамках інформаційного дня, присвяченого Конкурсу проектних пропозицій за Програмою територіальної співпраці «Білорусь-Україна», відбулася прес-конференція, на якій представники Програми розповіли журналістам про співпрацю українських партнерів з білоруськими.

 

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута подякував гостям за поглиблену роботу з зацікавленими організаціями та зазначив:

 

«Сьогодні відбулася знакова і символічна подія. Це дуже добре, коли Програма починається із тренінгу, бо кожна справа має починатися із ґрунтовного навчання. Це дає можливість долучитися до європейського досвіду. Презентована Програма корисна для Житомирщини в контексті Євроінтеграції. Я сподіваюся, що це все не залишиться на рівні розмов і обговорень, а перейде на рівень реалізації цікавих і, насамперед, корисних проектів. До сьогоднішнього заходу долучилося більше 100-а організацій, а це означає, що наша область на правильному шляху».

 

Керівник Адміністратора програми Ерк Ройлоффс та керівник групи експертів Програми територіальної співпраці «Білорусь-Україна» Олексій Секарєв розповіли про умови конкурсу, вимоги до учасників, а також про ті проекти, які вже реалізовані з допомогою Європейського Союзу.

 

Загальний бюджет програми «Білорусь-Україна» становить 3,3 млн євро. Нею охоплено Чернігівську, Київську, Житомирську, Рівненську та Волинську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі. В рамках програми будуть фінансуватися транскордонні проекти, що здійснюватимуться спільно представниками обох країн і будуть спрямовані на підтримку середнього та малого бізнесу, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіону; нарощування людського капіталу, захисту довкілля та обміну екологічною інформацією. Пріоритетами програми є також енергозбереження, спільне використання відновлюваних джерел енергії та управління відходами; профілактика захворювань і рання діагностика; соціальна інтеграція інвалідів; збереження культурної та історичної спадщини, зміцнення співробітництва в галузі культури і спорту.

 

Участь у програмі «Білорусь-Україна» можуть брати представники органів влади та самоврядування, громадські організації.

 

Бюджет проектів може становити від 60 до 250 тис. євро. Проектні пропозиції в  рамках програми «Білорусь – Україна» прийматимуть до 19 квітня 2016 року.

 

Конкурсний комітет розглядатиме проекти і планує до кінця листопада визначити переможців.

Версія для друку