Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жителі Іршанської ОТГ зможуть отримувати первинну медичну допомогу в оновленій амбулаторії

25 Жовтня 2017 • 11:21

Кіл-сть переглядів: 412

У реформуванні медичної галузі важливим елементом є надання якісних послуг у сільській місцевості. Якщо у селі, селищі, громаді є сучасна амбулаторія, то люди мають більше шансів отримати якісну первинну допомогу на місцях від кваліфікованих лікарів.

 

Так, в Іршанській амбулаторії вже провели низку ремонтних робіт. Закінчили оновлювати об’єкт у листопаді 2016 році.

 

За словами голови Іршанської ОТГ Анатолія Рака, в амбулаторії провели комплексну термосанацію будівлі, замінили дах, утеплили стіни, утеплили фундамент, замінили вікна та двері. Також були проведені додаткові внутрішні роботи – поштукатурені стіні, замінена в деяких місцях плитка, встановлена нова сантехніка. Частково за додаткові кошти із місцевого бюджету закупили нові меблі.

 

На ремонт будівлі були витрачені кошти Державного фонду регіонального розвитку – 2 млн 727,505 тис. грн та додаткові кошти з місцевого бюджету – 164,646 тис. грн.

 

Так як з 2018 року заробітна плата сімейних лікарів буде залежати від кількості укладених договорів із пацієнтами, то планується, що кількість фахівців у селах та громадах зростатиме. Й відповідно потрібно створити комфортні умови як для лікарів, так і пацієнтів в амбулаторіях та ФАПах.

 

Завдання медичної реформи – забезпечити первинною лікарською допомогою навіть найбільш віддалені села. Адже стабільний догляд пацієнта сімейним лікарем — це найбільш ефективний спосіб виявити захворювання на ранній стадії, коли вилікувати людину найлегше.

 

 

 

 

Версія для друку