Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жителі Житомирщини допомагають бійцям

24 Лютого 2015 • 08:53

Кіл-сть переглядів: 579

Голова Ружинської райдержадміністрації Наталія Скавінська 19 лютого взяла участь у програмі «Актуально» обласної державної телерадіокомпанії. Керівник району розповіла про пріоритетні напрямки роботи представників органів влади, що відповідають вимогам часу.

 

За словами Наталії Скавінської, завдання першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації в Ружинському районі по поставці рядових і сержантів виконані на 100%, по офіцерському складу – на 75%, по техніці – на 100%. На Ружинщині не зафіксовано масового ухиляння від мобілізації, і показовим є той факт, що 27-річна дівчина-доброволець з району зараз проходить навчання у м. Києві і відправиться в зону АТО, аби надавати бійцям психологічну допомогу.

 

Голова райдержадміністрації розповіла, що серед жителів району немає байдужих. Востаннє там зібрали 8,5 тонн продуктів харчування для людей на сході України, постраждалих внаслідок бойових дій. Особливо всі переймаються станом здоров’я двох поранених земляків-військовослужбовців.  Бійці, які приїздять додому у відпустку, приходять в школи та спілкуються з дітьми, бо саме це, за словами Наталії Скавінської, сприяє патріотичному вихованню молодого покоління. Якщо у військових виникають потреби, підприємці і звичайні люди об’єднуються і за добу в зону АТО доставляють все необхідне, в першу чергу каски та бронежилети.

 

Наталія Скавінська повідомила, що в районі налічується 42 захисні споруди, але пристосованих є більше. Працює телефонна «гаряча лінія», проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, патрулюються вулиці населених пунктів і ведеться відеоспостереження.  

 

У Ружинському районі наразі зареєстровано 231 внутрішньо переміщену особу. «Ми не чекаємо, поки люди зареєструються, а представники влади самі йдуть до них і пояснюють, що вони втрачають шанс отримувати державну допомогу. Переселенці забезпечені харчами, паливом, а їх дітей тепло зустріли у наших навчальних закладах. Вже зараз район готовий прийняти дитячий будинок на 50 дітей. Ми допомагаємо працевлаштуватися, у центрі зайнятості зареєстровано 13 осіб, з яких 2 знайшли роботу».

 

Т.в.о. голови Червоноармійської райдержадміністрації Віктор Вікарчук розповів про ситуацію в районі 19 лютого на телеканалі СК1. За словами посадовця, планові мобілізаційні завдання виконані на 93%. У навчальні центри відправилося 25 військовозобов’язаних жителів району. Протягом березня-серпня минулого року до лав Збройних Сил України було мобілізовано 125 чоловіків. 12 отримали поранення, але влада та волонтери не залишають їх без допомоги.

 

«На щастя, загиблих серед наших земляків немає. Ми всіляко допомагаємо бійцям в зоні АТО та їх сім’ям. Нещодавно прийняли рішення про безкоштовне харчування дітей в школах, яке найближчим часом вступить в дію. У районі виготовили 12 буржуйок та передали на схід України,  а напередодні новорічних свят відправили хлопцям 41 куб. м деревини на будівництво бліндажів і опалення буржуйок, а ще десяток ялинок», – розповів Віктор Вікарчук.

 

У Червоноармійському районі посилено заходи безпеки. Там налічується 51 захисна споруда, на яких триває перевірка. Окрім цього, розглядається можливість встановлення радіоточок в центрі населених пунктів з метою оповіщення громадян.

 

Керівництво району не залишає без уваги і переселенців. Людям пропонують тимчасове житло та роботу. Так на місцевій швейній фабриці створено 5 нових робочих місць.

 

Перший заступник голови Баранівської райдержадміністрації Володимир Хіміч також взяв участь у прямому ефірі на телеканалі СК1. За його словами, мобілізаційні завдання в районі виконані на 81%. Понад 500 військовослужбовців-земляків були призвані в армію під час попередніх хвиль часткової мобілізації.  

 

«Прикро, що шестеро наших героїв загинуло. Дуже важко з ними прощатися, але ми не забуваємо про їхніх рідних. Так, п’ять сімей вже отримали виплати, а  одна зараз оформляє всі необхідні документи. Особливу увагу варто звернути на допомогу волонтерів, завдяки підтримці яких в зону АТО було доставлено два позашляховики», – зазначив Володимир Хіміч.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку