Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жительці області, хворої на коронавірус, надається все необхідне симптоматичне лікування

13 Березня 2020 • 11:42

Кіл-сть переглядів: 809

Про це сьогодні, 13 березня, під час брифінгу повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

 

«Жінка, яка захворіла на коронавірус, наразі дихає самостійно, перебуває на кисневій підтримці, стан середньої тяжкості. До лікарні у Радомишлі направили спеціалістів із Житомира – лікаря-інфекціоніста, пульмонолога, які слідкують за її станом здоров’я та надають всю необхідну медичну допомогу відповідно до симптоматики», – зазначила на початку Наталія Остапченко.

 

Нагадаємо, що вчора, 12 березня, на території області лабораторно підтвердили випадок захворюваності на коронавірусну інфекцію у жительки Радомишльського району. Жінка госпіталізована та ізольована. Напередодні вона повернулася з Республіки Польща.

 

Також під час брифінгу заступниця голови ОДА повідомила, що зранку 13 березня стан хворої жінки погіршився і був визначений як важкий. Насичення крові киснем впало з 77% до 47%. Пацієнтку перевели на штучну вентиляцію легенів, надана киснева терапія. Станом на 11.00 13 березня – жінка вже дихає самостійно. Їй надається медикаментозне лікування в повному об’ємі.

 

Члени родини жінки, у якої виявили коронавірусну інфекцію, перебувають на самоізоляції вдома. За станом їхнього здоров’я спостерігають медики. Симптомів захворювання у них немає. Проводиться лабораторна перевірка їх аналізів.

 

Лікарі забезпечені індивідуальними засобами захисту, лікарня забезпечена  необхідними медичними препаратами. В області є тест-системи для виявлення COVID-19. За даними МОЗ України, такі системи направлені вже до 9 регіонів країни.

 

У помешканні хворої жінки провели первинну дезобробку житла, санітарного транспорту, яким її довозили до лікувального закладу.

 

Наголошуємо, що вірусна інфекція COVID-19 поширюється при безпосередньому контакті з хворою людиною. Прохання: без нагальної потреби не відвідувати місця великого скупчення людей. При перших ознаках захворювання  терміново звертатись до лікарів.

 

Не піддавайтеся панічним настроям. Просимо всіх із розумінням поставитись до ситуації, яка склалась. Бережіть своє здоров’я та здоров’я рідних та близьких.

 

Версія для друку