Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомир пам’ятає своїх Героїв

03 Грудня 2015 • 15:04

Кіл-сть переглядів: 761

Добровольцю Національної гвардії із батальйону «Донбас» Вадиму Антонову сьогодні відкрили меморіальну дошку в Житомирській ЗОШ № 20.

Вадим Антонов народився 24 липня 1976 року в місті Житомирі. В 1993 році закінчив Житомирську ЗОШ № 20. У 2014 році – активіст Євромайдану, боєць Михайлівської сотні та Самооборони, організатор волонтерської допомоги бійцям АТО. У квітні пішов добровольцем до Національної гвардії та прийняв присягу на вірність Україні. Останній бій Вадима Антонова відбувся у серпні 2014 року на підступах до Іловайська, коли він разом із побратимами потрапив у засідку.

Варту біля меморіальної дошки несли військовослужбовці 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Також в цей день, в ЗОШ № 20 відкрили меморіальну дошку бійцю-афганцю Валерію Лук’яненку. Валерій – випускник 1978 року, який представлений до нагороди «Герой Радянського Союзу». Він навчався у військовому авіаційному училищі, служив у Білорусі. В Афгані отримав поранення, але після лікування знову повернувся. Загинув разом з іншими військовими внаслідок удару ракетою.

Директор школи відзначив, що в обох випускників різних років і доля здавалося б була різною, однак вони обидва гідно виконували свій обов’язок перед країною, в якій жили.

Вшанувати пам’ять Героїв прийшли представники влади, голова Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни Павло Ментов, голова Житомирського міської спілки воїнів-інтернаціоналістів Юрій Панасюк, депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза, рідні та близькі Героїв.

 

Версія для друку