Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомир попрощався з героєм Вадимом Антоновим

08 Лютого 2015 • 07:22

Кіл-сть переглядів: 954

Ще одного сина втратив Житомир. 7 лютого на майдані С.П.Корольова відбувся жалобний мітинг і прощання із воїном Національної гвардії України, бійцем добровольчого батальйону «Донбас» Вадимом Антоновим.

Кращі сини України, яким був Вадим Віталійович Антонов, не відсиджуються вдома, не ховаються за спини інших, коли країні потрібна допомога. Вони воюють і йдуть гідно, з піднятою головою. Гинуть в бою за нашу державу.

Аби віддати шану герою, житомиряни утворили на майдані живий коридор і встали на коліна.  Друзі, побратими героя, представники влади і земляки-житомиряни вшанували пам’ять загиблого бійця хвилиною мовчання.

«Житомир втратив свого славного сина, який віддав своє життя за усіх нас, за те, щоб у нашому місті був мир і спокій, – сказав, виступаючи на мітингу, голова облдержадміністрації Сергій Машковський. – Війна, що йде на сході, стосується кожного з нас. Ніхто не залишиться осторонь цієї страшної біди». Керівник області вклонився батькам героя і подякував за те, що виховали справжнього патріота Вітчизни, який виконав свій військовий і громадянський обов’язок до кінця. Сергій Машковський зачитав Указ Президента України про нагородження Вадима Антонова орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) і вручив нагороду його матері – Марії Павлівні.

Про свого друга і товариша говорили на мітингу його бойові побратими. Вадим Антонов був активним учасником подій на Майдані, а коли постала загроза цілісності і суверенності Батьківщини,  записався добровольцем у батальйон спеціального призначення «Донбас». Був дуже веселим, життєрадісним хлопцем, відмінним другом, любив життя. За словами заступника командира взводу, в якому служив Вадим, він завжди йшов попереду, під кулі, його доводилось стримувати. Це був природжений воїн. Воїн без страху, без сумніву, той, що завжди йшов уперед.

 Вадим був люблячим сином і намагався завжди зателефонувати мамі, знав, що вона хвиляється. Мав великі плани на життя після війни.

Побратими героя, мужні хлопці, не стримували сліз. Вони говорили про те, що справжній  чоловік має захищати свою землю, жінок, дітей і закликали йти у Збройні Сили, у Національну гвардію, щоб зі зброєю в руках захистити Батьківщину: «Ми маємо це зробити. Це наша земля, і вона у небезпеці».

Батальйон «Донбас», у якому служив Вадим Антонов, втратив близько 100 чоловік, що загинули і пропали безвісти. Зараз у полоні впродовж майже 5 місяців перебуває 8 бійців. Під час мітингу прозвучала  пісня, яка стала гімном батальйону.

За щастя народу, за нашу свободу

Серця в бій покликали нас.

Як соколи, линуть за мир, за країну

Бійці батальйону «Донбас».

Один із соколів, боєць Вадим Антонов, що мав позивний «Літачок», прагнув миру для своєї країни і пожертвував заради цього своїм життям. Слава герою!

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Версія для друку