Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина активно будує фортифікаційні споруди. ФОТО

25 Квітня 2015 • 11:11

Кіл-сть переглядів: 1 171

Житомирщина виконує завдання керівництва держави щодо оперативного будівництва фортифікаційних споруд. Це питання перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації. Одна із фортифікаційних споруд, які будує наша область, буде зведена на території Житомирського полігону. Її будівництво розпочалося 24 квітня 2015 року.

 

Вже 25 квітня голова облдержадміністрації Сергій Машковський виїхав на місце та оглянув хід будівельних робіт. До будівництва вогнево-опорного пункту залучено 15 одиниць техніки. Працюють і цивільні, і військові. Сергій Машковський задоволений допомогою в роботах від керівників районів, зокрема, активно сприяє будівництву голова Житомирської райдержадміністрації Антон Михайлов. Є проблеми технічного характеру – зважаючи на болотисту місцевість в окопах присутні грунтові води, але це буде вирішено. Сьогодні на місце виїжджають представники інженерного полку з м. Новограда-Волинського, щоб з огляду на місцевості внести необхідні корективи.

 

На будівництво вогнево-опорного пункту поставлені вкрай стислі терміни – роботи мають бути закінчені до 28 квітня. До кінця сьогоднішнього дня 25 квітня планується завершити всі земляні роботи. Залізобетонні конструкції, згідно з графіком, протягом двох днів будуть відвантажені з київського заводу.

 

«Головне – якість робіт, адже на цій вогневій споруді будуть проводитися обстріли, тренувальні заходи, максимально наближені до бойової ситуації на сході. В кінцевому результаті від якості проведених робіт залежатиме життя наших хлопців», – зазначив Сергій Машковський.

 

Фортифікаційна споруда, що зводиться на полігоні, складатиметься із захисних ровів, окопів, бойових і командних пунктів, протитанкових ровів, кулеметних гнізд тощо. Такі ж споруди будуть використовуватися нашими бійцями на Донбасі вздовж всієї лінії зіткнення. Для того, щоб проконтролювати, як там ведеться будівництво фортифікаційних споруд, на наступному тижні голова облдержадміністрації планує поїхати на схід.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку