Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина активно долучається до формування контрактної армії

12 Лютого 2016 • 12:52

Кіл-сть переглядів: 619

Вчора, 11 лютого, голова облдержадміністрації Сергій Машковський взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

 

Серед основних питань,  що розглядалися на засіданні – формування контрактної армії та підтримка учасників АТО.

 

Глава держави відмітив Житомирщину у високих показниках формування контрактної служби за 2015 рік – початок 2016 року та забезпеченні підтримки військовослужбовців, зокрема, через Центр допомоги учасникам АТО.

 

«Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми і обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою», – сказав Петро Порошенко та наголосив на персональній відповідальності голів облдержадміністрацій за дотримання графіків і термінів формування контрактної армії.

 

Нагадаємо, за наполяганням Президента України, з цього року контрактники отримують не менше 7 тисяч гривень на місяць. Це дозволяє сподіватися як на збільшення кількості таких військових, так і на продовження ними служби, що забезпечить основу для справжньої, професійної армії.

 

Не менш значимим на разі є підтримка учасників АТО. Як відомо, на Житомирщині створено один із перших в Україні Центр допомоги учасникам АТО, який надає комплексну допомогу – від юридичних, земельних консультацій до організації лікування, зубопротезування, реабілітації, матеріальної допомоги та ін. За час роботи до Центру звернулося понад 2700 осіб, кожне зі звернень яких становить 3-4 питання. Нині відсоток вирішених звернень Центром допомоги учасникам АТО становить більше 70%.

 

Крім підтримки демобілізованих, Житомирщина надаватиме шефську допомогу 10 військовим частинам. Відповідний указ підписав учора Глава держави.

 

«Кожна область, ті міста, де розташовані наші славні частини, мають пишатися цим. І якщо у нас є 25-та бригада – це слава Дніпропетровську. Якщо у нас є 95-та бригада – це слава Житомиру», – сказав Президент.

 


  

  

 

 

  

Версія для друку