Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина діє на упередження надзвичайних ситуацій

19 Січня 2016 • 13:24

Кіл-сть переглядів: 668

Голови райдержадміністрацій несуть персональну відповідальність за розчищення доріг та належне функціонування господарського комплексу районів. На цьому наголосив учора, 18 січня 2016 року, під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

 

Керівник області акцентував, що сьогодні керівникам районів та відповідних обласних і місцевих служб необхідно зробити все, аби надзвичайних ситуацій, зумовлених погіршенням природних умов, не виникло.

 

«Важливим є злагоджена робота і чітка координація всіх служб. Прошу відповідально ставитися до своїх обов’язків», – сказав голова ОДА.

 

За дорученням керівника облдержадміністрації Сергія Машковського, служби працюють у посиленому режимі та перебувають у постійній готовності залучити всі ресурси.

 

Так, управлінням ДСНС України у Житомирські області забезпечено функціонування 72 стаціонарних пунктів обігріву, що працюють при лікарнях та закладах соціальної сфери. У разі потреби (у випадку погіршення погодних умов) в області будуть встановлені додаткові пересувні пункти обігріву (намети). У постійній готовності перебувають 25 оперативних груп (близько 900 осіб) та 350 одиниць техніки.

 

ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» забезпечує чергування 27 оперативних виїзних бригад (близько 120 осіб), за якими закріплена необхідна кількість спецтехніки. Нагадаємо, у минулому році завдяки злагодженій організації роботи Житомирщині вдалося уникнути віялових відключень електропостачання через зменшення потужностей великих споживачів енергії.

 

У ПАТ «Житомиргаз» на цілодобовому чергуванні перебуває 85 працівників. Підприємство забезпечене необхідними матеріалами у разі потреби виїздів та ремонтних робіт. На разі перелімітів споживання газу немає.

 

Управління ЖКГ ОДА здійснює 4-годинний моніторинг роботи котелень та забезпечення теплопостачанням житлових будинків і об’єктів соціальної сфери. На разі збоїв із теплопостачанням немає. Область забезпечена необхідною кількістю піщано-соляної суміші.

 

За ДП «Житомирський облавтодор», підприємством використано на посипання доріг поки лише 20% від заготовленої ним суміші. У режимі готовності перебуває 248 одиниць техніки.

 

Всі служби області співпрацюють із Житомирським обласним центром з гідрометеорології та організовують роботу під координацією обласного штабу.

 

Телефони «гарячих ліній»: (0412) 37-33-49, 37-95-44, 093-376-47-84. Облавтодору: (0412) 25-15-84.

Версія для друку