Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина готується до Дня Європи

14 Квітня 2015 • 08:03

Кіл-сть переглядів: 692

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський своїм розпорядженням затвердив план заходів з підготовки та відзначення Дня Європи в області.

 

Так, 22 квітня у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І.Огієнка відбудеться гранд-ринг «Етикет від А до Я» (запрошуємо до Великобританії).

 

Протягом 27 квітня – 8 травня в ЖДУ ім. І.Франка пройде цикл лекцій з європеїстики, а 28 квітня на історичному факультеті вишу відбудеться студентська науково-практична конференція на тему: «Україна і Європа». Заходи до Дня Європи, які охоплять всі навчальні і бібліотечні заклади області, триватимуть з квітня по червень.

 

Серед найбільш масштабних і цікавих подій – обласний фестиваль художніх колективів та національно-культурних товариств Житомирщини «Поліська родина», спартакіада Житомирського національного агроекологічного університету з волейболу серед факультетів, зустріч студентів Житомирського державного технологічного університету з викладачем навчального закладу Чеської Республіки.

 

В рамках відзначення Дня Європи у вищих навчальних закладах області будуть випущені тематичні студентські газети та спецвипуски радіопередач, пройдуть виховні та інформаційно-дискусійні години, вікторини, бесіди, ознайомчі уроки.

 

Як повідомляє управління освіти, додатково, окрім визначених у розпорядженні заходів, 15-17 квітня у коледжі культури і мистецтв ім. І.Огієнка пройдуть два майстер-класи. Для студентів закладу їх проведуть викладач Дрезденської музичної академії Криштофер Герберт (гобой) і відомий соло-кларнетист Геза Барти, який працює з видатними оркестрами Європи. 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку