Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина може бути енергонезалежною вже незабаром

07 Квітня 2015 • 14:46

Кіл-сть переглядів: 1 112

Під час відвідування 7 квітня Олевського району, голова облдержадміністрації Сергій Машковський ознайомився з роботою ДП «Олевськторф».

 

«Видобуток і переробка торфу  – це перспективна та потужна галузь. Його можна розширити і вивести на вищий якісний рівень. Зараз є багато пропозицій від закордонних інвесторів щодо співпраці в цьому напрямку. Саме тому закликаю керівників підприємств звертатися зі своїми проблемами та ініціативами до мене особисто. Лише разом ми зможемо узгодити спільний план дій. При цьому, видобування всіх корисних копалин, якими багатий Олевський район, потрібно легалізувати», – звернув увагу керівник області.

 

За словами в.о. директора ДП «Житомирторф» Сергія Костюченка, останнім часом зростає попит на продукцію підприємства. Це обумовлено переходом на альтернативні види палива. Підприємство може заготовляти близько 20-22 тис. тонн фрезерного торфу за сезон, а також 5-6 тис. тонн. викопного торфу. У закладі працює 40 робітників. Нещодавно тут запустили лінію з виробництва торф’яних гранул. Минулого року ДП «Олевськторф» розпочав експорт продукції у Сербію і Словаччину. При цьому, якістю товарів закордонні споживачі задоволені.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку