Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина на передовій

22 Квітня 2015 • 10:46

Кіл-сть переглядів: 652

 

Кожна область України має збудувати на Сході частину фортифікаційних споруд. Це будуть споруди, головне завдання яких забезпечити і зберегти життя наших хлопців і військовослужбовців, котрі здійснюють свою відповідну роль, ключову роль в захисті обороноздатності нашої держави на сході України.

 

“Дуже мудре рішення Президента і РНБО, щоб долучити до такого будівництва фактично всі регіони. – Про таке наголосив в ефірі “5 каналу” віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. – Кожна область сьогодні отримала ту ділянку вздовж лінії зіткнення, де вона побудує свою кількість опорних пунктів. Залучені наші будівельники, гроші Урядом були виділені на це. Це додаткова робота, яку отримали всі наші регіони, а не тільки працівники і робітники в Донецькій і Луганській областях. Це дійсно державна справа і сьогодні кожен керівник області розуміє, що та проблема, яка сьогодні є в Донецькій і Луганській областях, загальнонаціональна. І такий потужний рух дасть нам можливість дуже швидко побудувати і в травні місяці закінчити це будівництво”, – зазначив Зубко.

 

Зокрема,  Житомирщина  побудує 7 таких об’єктів. З них – 3 у Луганській області, 4 – у Донецькій. В обласній держадміністрації цей напрямок роботи курує перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко. Перед тим, як везти туди бригади, будматеріали та техніку, він декілька разів особисто виїжджав на вивчення фронту робіт.

 

«Існує певний порядок проведення будівельних робіт фортифікаційних споруд. Насамперед – це підписання акту про розмінування. Його складають після того, як ділянку перевіряють фахівці МНС, Міністерства оборони, інженерних військ, представників місцевих РДА, ОДА та, у разі потреби, сільрад», – розповідає Геннадій Дмитренко.

 

На ділянках, де працюватимуть житомирські будівельники, вже налагоджена система їхньої безпеки та охорони. Для цього задіяні підрозділи Міноборони, Нацгвардії та міліції.  На завершальній стадії вирішення – побутові питання: розміщення та харчування людей, постачання будматеріалів та техніки.

 

 

З метою економії та ефективного використання бюджетних коштів, усі будівельні матеріали ми закупили безпосередньо на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

 

 

Планова собівартість 1 об’єкту – 2400000 грн.  Вже надійшло 30% передплати.

 

 

«Мені дуже приємно повідомити, що підрядники розуміють важливість цього проекту для країни, і часто ідуть нам на назустріч, відкладаючи у бік власні комерційні інтереси. За це їм – низький уклін», – каже Геннадій Дмитренко.

 

«Не менше поваги особисто у мене, – продовжує він, – викликають і будівельні бригади. Деякі з них  вже  сформовані. Деякі – у процесі. Ці люди – не менші патріоти, ніж добровольці, що воюють у зоні АТО. Треба мати неабияку громадянську та чоловічу мужність, щоб перебороти внутрішні страхи та прийти працювати практично на передову лінію. Я певен, насправді їх набагато більше. І якщо хтось із жителів області хоче долучитися до будівництва, то вони ще можуть встигнути. Дзвоніть за подробицями до приймальної департаменту містобудування ОДА (0412) 47-44-27».

 

На будівництво одного фортифікаційного об’єкту задіюють 130 людей. Всього у проекті має взяти участь майже тисяча житомирян. Будівництво завершать до 25 травня 2015 року.

 

Версія для друку