Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина отримала 2899 упаковок ліків Molnupiravir для лікування COVID-19. ВІДЕО

14 Лютого 2022 • 17:33

Кіл-сть переглядів: 694

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА.

 

Так, до комунальної установи “База спеціального медичного постачання” Житомирської обласної ради надійшла партія ліків Molnupiravir — синтетичного експериментального противірусного препарату, який є активним проти коронавірусів, зокрема SARS, MERS та SARS-CoV-2.

 

Житомирська область отримала 2899 упаковок препарату по 40 капсул кожна.

 

Наразі препарат зберігається на складі комунальної установи та у найближчий час буде доставлений до 49 медичних закладів первинної медичної допомоги області за попереднім розподілом.

 

Детальніше дивіться у відео нижче.

 

Нагадаємо, що Національна служба здоров’я України підготувала відеокоментар щодо Програми медичних гарантій-2022.

 

Довідково. Molnupiravir – це препарат, який складається з молекул N-гідроксицитидину, що змінюється в тілі людини, набуваючи здатності вбудовуватися у вірусну РНК. Це призводить до появи багатьох мутацій у генах SARS-COV-2, які перешкоджають функціонуванню вірусу. Як наслідок, в організмі людини зменшується кількість вірусних часток, що знижує тяжкість симптомів COVID-19.

 

Результати наукових досліджень опублікованих у журналі Science Translational Medicine доводять, що сполука є ефективною проти грипу, SARS-COV-2 та інших коронавірусів тварин. Препарат вбудовується у РНК вірусів, спричиняючи накопичення великої кількості шкідливих мутацій і блокуючи подальше розмноження вірусів у клітинах людини. Про це свідчать результати дослідження опубліковані в журналі Nature Structural and Molecular Biology.

 

Версія для друку