Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина підписала чотири документа про співпрацю з естонськими партнерами. ФОТО. ВІДЕО

18 Вересня 2024 • 18:05

Кіл-сть переглядів: 102

Сьогодні, 19 вересня 2024 року, в Житомирській обласній військовій адміністрації відбулася зустріч з делегацією Естонського центру міжнародного співробітництва з розвитку (ESTDEV). Участь у якій взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його перша заступниця Наталія Остапченко, заступники Юрій Денисовець та Костянтин Лопушанський, головна операційна директорка ESTDEV Андреа Ківі, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Іван Вервейко, міські голови та керівники структурних підрозділів ОВА.

 

Під час зустрічі обговорювалися підсумки співпраці за 2024 рік та плани ESTDEV на 2025 рік. Віталій Бунечко відзначив важливість партнерства з естонськими колегами, наголосивши на вже значних результатах для Житомирської області.

«Естонія стала справжнім другом для нашої області під час повномасштабного вторгнення росії. Ми вже маємо позитивний досвід співпраці, адже за участі ESTDEV було побудовано новий дитячий садочок в Овручі. Цього року перші маленькі випускники цього закладу вже пішли до школи. Наразі триває будівництво дитячих будинків сімейного типу для великих родин, які евакуювались із зон бойових дій до Житомирщини», — зазначив Віталій Бунечко.

Голова відділу з відновлення та співпраці з Україною ESTDEV Маргус Герінг поділився планами на 2025 рік, підкресливши, що Естонія готова продовжувати підтримувати Житомирську область та реалізовувати нові проєкти.

 

Також під час заходу Іван Вервейко представив проєкт «Інтерактивна навчальна програма для лідерів громад Житомирської області», спрямований на підвищення спроможності місцевих громад та впровадження соціальних інновацій через співпрацю з Європейським Союзом.

 

На завершення зустрічі відбулося підписання кількох важливих документів, зокрема:

 

Меморандуму про спільні наміри між Житомирською ОВА, Коростенською міською радою та ESTDEV щодо розробки проєкту захисної споруди для соціального центру «Віри, Надії, Любові» в Коростені.

 

Меморандуму про спільні наміри між Житомирською ОВА, Малинською міською радою та ESTDEV щодо реконструкції Малинської школи мистецтв.

 

Меморандуму про взаєморозуміння з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

Контракту на будівництво з компанією Eurocon для реконструкції житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб у місті Овруч.

 

Співпраця Житомирщини з міжнародними партнерами, спрямована на відновлення інфраструктури та покращення умов життя в області, продовжує набирати обертів. Завдяки активній взаємодії з такими організаціями, як Естонський центр міжнародного співробітництва з розвитку (ESTDEV), реалізуються важливі соціальні проєкти, включно з будівництвом нових дитячих садків, реконструкцією шкіл та житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб. Така співпраця сприяє швидшій відбудові регіону та забезпеченню комфортних умов для його мешканців.

 

Детальніше у відео.

 

 

Версія для друку