Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина посилює заходи з детінізації заробітної платні

26 Лютого 2016 • 08:02

Кіл-сть переглядів: 958

Активна робота з детінізації ринку праці та підняття заробітної плати має бути проведена у 2016 році на Житомирщині. Таке завдання поставив керівникам районів, представникам фіскальної служби голова облдержадміністрації Сергій Машковський 25 лютого під час розширеної наради за участю керівницва області, районів, управлінь ДФС, Держпраці, юстиції.

 

Адже за статистичними даними, середньомісячна заробітна плата штатних працівників області за 2015 рік становила 3271 грн., що на 20% нижче загальноукраїнського показника. У 18 територіальних одиницях області рівень заробітної плати є нижче за середній по області.

 

Основна причина – акцентували на нараді – нелегальна виплата заробітної плати, або заробітна плата «в конвертах». «Значні масштаби нелегальної зайнятості потребують прийняття відповідних заходів впливу», – зазначив Сергій Машковський та наголосив на персональній відповідальності за заходи з детінізації заробітної платні голів РДА, управлінь Держпраці, фіскальної служби.

 

«Детінізація ринку праці має стати першочерговим завданням місцевих органів виконавчої влади та контролюючих структур. Називайте це як завгодно, хоч роком легалізації зарплатні, але завдання має бути виконане, – наголосив Сергій Машковський. – Тому я очікую на належно організовану роботу у цьому напрямі. Всі служби повинні виконувати відповідно надані їм функції. В іншому разі – пишіть заяви на звільнення».

 

В умовах запровадження адміністративної реформи та децентралізації влади, значного зменшення розміру єдиного соціального внеску (з 39% до 22%) питання легалізації заробітної плати набуває ще більшого значення. Крім повернення громадян до державної системи соціального захисту, це є додатковим поповненням фондів соціального страхування та місцевих бюджетів.

 

Нагадуємо, що під час зустрічі з керівниками найбільших підприємств області, Сергій Машковський акцентував увагу підприємців на піднятті зарплатні працівникам.

 

1

 

1

Версія для друку