Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина серед лідерів за дотриманням лімітної дисципліни

03 Березня 2015 • 07:49

Кіл-сть переглядів: 564

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка 2 березня відбулася селекторна нарада з питань проходження опалювального сезону 2014-2015 років, споживання природного газу теплопостачальними підприємствами України та рівня розрахунків за спожиті енергоносії. Участь у засіданні взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко та керівники профільних служб і відомств Житомирщини.

 

Геннадій Зубко наголосив, що стан розрахунків за газ в Україні є невтішним, а доведені областям ліміти споживання блакитного палива станом на 1 березня поточного року перевищені в середньому на 16%. Урядовець дав доручення головам облдержадміністрацій найближчим часом розробити комплекс заходів, спрямованих на скорочення споживання газу та завершення опалювального сезону цьогоріч раніше з огляду на підвищення температури повітря.  

 

Геннадій Зубко відзначив регіони, які дотримуються лімітної дисципліни, серед яких Волинська, Дніпропетровська, Житомирська та Закарпатська області.

 

Сергій Машковський звернув увагу: «На опалювальний сезон 2014-2015 років Житомирщині були доведені Урядом ліміти споживання природного газу в обсязі 211 млн. куб. м. Вже зараз можемо констатувати, що наша область одна із небагатьох зразкових в державі, яка дотримується лімітної дисципліни. За підсумками січня-лютого поточного року показник сплати за природний газ становить 59%. У той час середній рівень по Україні – це 37%. Таким чином, Житомирщина успішно працює над виконанням визначених Урядом завдань».   

 

Станом на 2 березня всі 936 котелень області працюють в нормальному режимі та забезпечують тепловою енергією 2033 житлових будинки, 813 навчальних закладів, 702 дошкільних навчальних заклади та 54 заклади охорони здоров’я.

 

Протягом січня-лютого поточного року підприємствами теплоенергетики спожито 39,95 млн. куб. м газу при плановому обсязі – 40,02 млн. куб. м газу, тобто економія становить 0,18% (0,07 млн. куб. м).

 

Прес-служба облдержадміністрації      

Версія для друку