Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина стала частиною маршруту благодійної велогонки “Тур де Франс Україна”

17 Липня 2024 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 135

16 липня в рамках велопробігу “Тур де Франс Україна” Житомирщину відвідав майстер спорту України з велоспорту та організатор марафону Сергій Краснов. Спортсмен уродженець Нової Каховки, певний час проживав у Житомирі, нині мешкає у Одесі.

 

Мета велопробігу — збір коштів для жителів Херсонщини, які постраждали від російської збройної агресії.

“З початком повномасштабної війни багато людей, зокрема з Херсонщини, змушені були виїхати та лишити свої домівки, бізнес та все, що нажили за своє життя. Серед таких людей була і моя мама. Тому я вирішив створити благодійний велопробіг, щоб допомогти людям, які постраждали», — зазначив Сергій Краснов.

Марафон триває вже 20 днів, за які Сергій подолав понад 2000 км. За цей час спортсмену вдалося зібрати вже 12 тисяч гривень.

 

Загалом велосипедист планує проїхати 3500 кілометрів за 23 дні. Це довжина траси всесвітньо відомої велогонки «Тур де Франс», яку Сергій подолає дорогами України одночасно з велоперегонами у Франції, відвідуючи обласні центри нашої держави.

 

Допомогти жителям Херсонщини можна за посиланням. Також постраждалі можуть залишити свої заявки на отримання допомоги на сайті “Тур де Франс Україна”.

 

Під час марафону Сергій Краснов вшанував пам’ять полеглих Героїв поклавши квіти до меморіалу “Захисникам України у війні з російським агресором”.

Версія для друку