Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина стала на крок ближче до оновленого освітнього середовища, — Юрій Денисовець. ВІДЕО

22 Листопада 2023 • 09:58

Кіл-сть переглядів: 374

У рамках проєкту «Відновлення інфраструктури в постраждалих від війни регіонах України» (ECHO4SCHOOLS-UA: Build Back Better) у Житомирських ліцеях № 1 та № 26 завершилися відновлювальні роботи.

 

21 листопада відбувся візит до цих освітніх закладів за дорученням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка здійснив заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець. Також на заході були присутні Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє, керівниця групи проєктів «Інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру», ПРООН в Україні Марія Гуцман, директорка Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Місюрова, директор Департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук, а також проєктні менеджери, спеціалісти по роботі з громадами, спеціалісти з будівництва ПРООН.

 

Учасники заходу оглянули оновлені об’єкти, на яких було замінено вікна та покрівлі.

 

Юрій Денисовець, зазначив, що проєкт «Еcho4schools-Ua: build back better» спрямований на відновлення інфраструктури в постраждалих від війни регіонах України, дозволив створити кращі умови для учнів ліцеїв № 1 та № 26.

 

«Проєкт програми ПРООН, який фінансується Європейським Союзом, це один з найбільших донорів щодо відновлення пошкоджених об’єктів на Житомирщині. Наша мета — освітній процес в режимі офлайн в умовах війни з врахуванням безпекових заходів для всіх учасників навчання. Я дякую нашим партнерам за те, що разом ми відбудовуємо Житомирщину та надаємо можливість дітям отримувати якісну освіту», – наголосив заступник начальника Житомирської ОВА.

 

Загалом у ліцеї №26 м. Житомира завдяки проєкту ПРООН було замінено 125 вікон та повністю замінено покрівлю. У ліцеї №1 також відремонтовано дах, замінено 65 вікон та проведено ремонтні роботи в навчальних кабінетах.

 

Як зазначив заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, невдовзі в межах проєкту ПРООН “ECHO4SCHOOLS-UA: Build Back Better” завершаться роботи ще на двох об’єктах у м. Житомирі.

 

Довідково. 10 листопада 2022 року ПРООН запустила новий проєкт «Відновлення інфраструктури в постраждалих від війни регіонах України» (ECHO4SCHOOLS-UA: Build Back Better). Проєкт став можливим завдяки підтримці Європейського Союзу та здійснюється у тісній співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, обласними адміністраціями, місцевими громадами, навчальними закладами та іншими зацікавленими сторонами.

 

Проєкт спрямований на підтримку національного уряду та місцевих громад у зменшенні соціальних та економічних наслідків війни, що триває, а також на прискорення процесу відбудови шляхом відновлення та переоснащення пошкоджених приміщень навчальних закладів (зокрема, середніх шкіл) у кількох громадах, серед яких Житомир, Миколаїв, Рівне та ін. На основі «Плану швидкого відновлення України – школи» ПРООН проводить легкі та середні ремонтні роботи в середніх навчальних закладах з рівнем пошкоджень 60% або менше. Проєкти передбачають заміну вікон, ремонти дахів, сантехніки та систем опалення, реконструкцію бомбосховищ, класів та інших приміщень, підвищення енергоефективності будівель шкіл.

Версія для друку