Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина стала партнером Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

07 Червня 2022 • 19:08

Кіл-сть переглядів: 572

Сьогодні, 7 червня, Житомирська область стала партнером Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Віталій Бунечко, Голова Житомирської обласної військової адміністрації та Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» підписали Угоди про наміри.
.
Віталій Бунечко, Голова Житомирської обласної військової адміністрації, наголосив: «Вже 104 дня поспіль Україна проходить надважке випробування війною. Попри усі труднощі воєнного часу, органи влади на державному, обласному та місцевому рівнях продемонстрували здатність ефективно реагувати на будь-які виклики та забезпечувати життєдіяльність як в кожній окремій громаді, так і Держави загалом, допомагати волонтерському руху й Збройним силам. Сьогодні ми розширюємо співпрацю з потужним міжнародним Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Наша мета – створити комфортні умови життя для людей в громадах, підвищити якість і доступність соціальних і державних послуг».
.
Найближчим часом 10 громад області будуть відібрані за результатами конкурсу ініціатив та долучаться до Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надаватиме партнерам консультативну та методологічну допомогу, в тому числі шляхом проведення навчань, організації заходів щодо обміну досвідом та поширення кращих практик, впровадження е-рішень.
.
Інституційна підтримка, планування розвитку територій та управління земельним ресурсами, місцевий економічний розвиток, співробітництво між територіальними громадами, удосконалення надання послуг, залучення мешканців до процесів прийняття рішень у громадах – є пріоритетними напрямками підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Органи місцевого самоврядування матимуть можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних ініціатив громад, а організації громадянського суспільства зможуть взяти участь у конкурсах грантів, кожен з яких також буде спрямовано на розвиток відповідних громад регіону.
.
Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», підкреслив: «Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує Уряд України у втіленні реформи децентралізації. Проєкт сприяє напрацюванню законодавства в сфері децентралізації, зміцненню спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадськості на всіх рівнях. Сьогодні я дуже радий офіційно розпочати нашу співпрацю з Житомирською областю. Ми співпрацюватимемо з обласною адміністрацією та надалі органами місцевого самоврядування, щоб разом покращити послуги, які держава надає своїм громадянам та сприяти місцевому економічному розвитку».
.
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і понад 65 громад.
Версія для друку