Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина стоїть на варті майбутнього кожної дитини і родини, — Юрій Денисовець

25 Березня 2024 • 16:11

Кіл-сть переглядів: 397

За дорученням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка його заступник Юрій Денисовець взяв участь у нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра — міністерки з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України Ірини Верещук.

 

Під час наради учасники поділилися досвідом з організації роботи та фінансування дошкільних структурних підрозділів спеціальних шкіл, зокрема і нашого регіону.

«У 2021 році гостро постало питання як зберегти дошкільну освіту для наших дітей на базі спеціальних шкіл. Раннє втручання та корекція розвитку дає чудові результати. Але Бюджетний Кодекс України говорить про те, що дошкілля – це зона відповідальності саме територіальних громад», — зазначив Юрій Денисовець.

Тому Житомирська ОВА спільно з головами громад Житомирщини працювали індивідуально з кожною дитиною, вивчали можливості громад надати потрібний рівень корекційних послуг, бажання батьків та подальшу долю дітей.

 

Так, на базі Денишівської та Березівської спеціальної шкіл на сьогодні 26 дітей реалізують своє право на дошкільну освіту.

«Щиро дякую всім головам громад, які взяли на себе відповідальність та фінансування цих послуг. Приємно, що досвід Житомирщини стає зразком на національному рівні. Житомирщина стоїть на варті майбутнього кожної дитини і родини!», — підкреслив Юрій Денисовець.

Версія для друку